fredag 16. juli 2010

Tur til Vestlandet!

Årets ferie tur gikk til Vestlandet sammen med mine to prinsesser og tante Mokka. Mannen skulle jobbe denne uken å, så vi fant ut at vi tok en jentetur. Å gjett om vi har kost oss:)
Turen skulle gå til Oppedal i Sogn og fjordane, hvor vi har familie. Jeg og Monika har vokst opp med å være der så og si hver sommer. På vei opp og ned hadde vi en overnatting i Hardanger på Lofthus camping. Kjempe flott plass!


Vi reiste mandag morgen, i flott vær. Vi hadde en raste stopp for å spise og strekke litt på beina. Tante og Sofie plukket "jordbær" på strå. Hun nekter for at det er blåbær, det er jobær. Likte det gjorde hun iallefall:)
Første dagen ble det masse kjøring før vi var fremme ved campen, men du for noen snille jenter vi har! Det var ingen problem å kjøre bil med de, Åse sov for det meste, og lekte når hun var våken. Jeg hadde kjøpt dvd spiller til bilen, men den ble aldri brukt. Verken på turen opp eller ned. Enten så pratet hun eller så sang hun, å alt det rare hun så.

Her er hun på hytta på camping plassen. Ingen diva sover vel uten solbriller;) Hun var så god at hun sov i voksen seng hele turen! Flinke jenta:) Måtte nå opp å legge henne oppi noen ganger. Vis ikke beina lå utenfor, så gjorde hodet;) Men hun lå nå der, og la seg fint.


Tirsdagen reiste vi opp til Oppedal. Et ganske så avsides liggende sted, men veldig koseli. Vei er så smal at når det kommer bil, må vi stoppe opp og gå helt ut i kanten. Det er snakk om gammel og smal vei;) Men en liten trille tur ble det nå;)

Gustav og Kjellaug, som er mammas tante og onkel, bodde vi hos. De har 2 barnebarn som bor i nabohuset, men de var desverre på ferie i Mandal da vi var der. Byttet bare plass, hihi. Men det var da litt morro leker Sofie kunne låne. Hun falt nå helt for traktoren. Så slik ønsker hun seg;)
Da vi var små var vi alltid oppe i fossen og badet. Det er en elv med vann fra fjellet, noe som vil si at det er iskaldt! Der vi badet var det en foss som endte i en kulp. Vi kom desverre ikke inn der i år pga dårlig vær og ungene er litt for små til å hoppepå glatte stener og gjennom skråninger.. Men vi fant nå en liten søt plass Sofie kunne vasse mens solen tittet frem.
Her er vi på vei ned fra elva. Husene du ser er der vi bodde, ca 20 m fra sjøen. Det hvite bodde vi i. Det er bare en smal vei mellom hus å sjø. Veldig koselig. På kvelden satt vi å så på cruise skip som seilte forbi. Det var helt hverdags kost for de, det kunne være fler hver kveld.
På gården har de ca 40 sauer som er på fjellet og 10 melkekyr. De var på et annet beite da vi var der, så det var litt kjedelig for Sofie. Men sånn er det jo.

Torsdag reiste vi videre, ned til Bergen. Målet var akvariet og litt shopping. Akvariet var veldig stas, men det ble lite tid til shopping:( Men da sparte vi de pengene....


På hjem reisen fredag hadde vi en stopp på Haukelifjellet, i håp om å få hilst på noen sauer. Var nå lite velykket, selv med brødskive i hånden... De var veldig redd og skvettne, men Sofie gikk nå å ropte på; "sauen, å e du?"

Ja, vi har hatt en kjempe flott tur! Så takk til Tante Mokka for en koselig tur og masse god hjelp med jentene mine!

post signature

3 kommentarer:

  1. åh, helledulleren au, følte nesten at jeg var med dere på tur nå jeg....hihi...utrolig koselig reisebrev og så utrolig mange koselig bilder du har tatt......

    SvarSlett
  2. Hihi, tenkte jeg måtte skrive det ned slik at jeg huskaalt til jeg skal scrappe bildene;)

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Takk for hilsen! Setter stor pris på det!