onsdag 6. april 2011

Elektronisk kuttemaskin

Da har jeg laget en artikkel for scrappehuset. Kjempe stas å bli spurt! Så håper den er til nytte og gir noen gode ideer...

Elektronisk kuttemaskin


Det er mye å velge i når det gjelder elektroniske kuttemaskiner. Problemet er bare å finne den som passer akkurat deg! Det er alltid mye å tenke på. Her vil du få en liten oversikt over noen av de du har å velge i og om kuttemaskinen som ligger mitt hjerte nær, nemlig cricuten.

Når man velger det er det fler ting man tenker på feks:
· Kobles til pc? Uten?
· Størrelse på ark?
· Laste ned fonter? Kassetter? Dataprogram?
· Fler muligheter? Feks papp, magnet, folie, vellum?
· Pris?

Silhouette kan i tilegg til papir/kartong kutte vinyl, vellum og egne magnetplater. Maskinen har allerede 50 figurer forhåndsinnstallert. Andre kan du laste ned på nett eller designe selv i program som følger med. Silhouette er en maskin som passer for deg som er trygg på PC-bruk og engelsk, da all Support og bruksannvisninger er på engelsk. Koster ca 2800 kr.

Ecraft er den nyeste på markedet og kutter opp til 30 cm. Det er å den eneste som ikke bruker matte for å mate maskinen med ark. Den kan brukes med og uten pc. Du kan å kutte andre ting enn kartong, feks stoff og papp. Her kan du laste ned ting fra nett, designe selv eller bruke kassetter. Prisen ligger på på ca 3000 kr.
Slice makinen er en liten hendig sak som kutter opp til 15x15 cm. Den er ikke koblet opp til pc, men man kjøper design kort. Denne kutter kartong, papp, vellum, og vinyl. Denne er den minste av de digitale maskinene. Koster ca 1500 kr.

Craft robo er kommet ut i flere forbedrede utgaver. Den kobles til pc og man kan kutte ut fonter, bilder og figurer som ligger på pcen eller som du finner på nett. Det må da være i jpg fil eller GSD. Prisen ligger på ca 3000 kr.

Creativ cutter har fler forskjellige modeller. Disse må kobles opp til pc og en kutter ut fonter eller figurer som ligger på pc eller som en laster ned. Følger med redigerings program. Kutter opp til 30x30 cm.

Maskinen som jeg bruker på ca hvert prosjekt er cricuten. Den kommer i 2 str. Jeg forteller nå utfra den største som heter expression som koster ca4000 kr.
Cricuten kan jeg bruke uten pc. Det som er veldig greit da er at jeg kan velge str på feks bokstavene, alt fra 2 cm til 28 cm. Enn følger det som er på kassetten. På en kassett kan du som regel velge mellom store og små bokstaver, vanlig form, skygge, kursiv og fet. Men det varierer litt ettersom hva annet som er på den. Den kan å inneholde alt fra sirkler, kvadrater, scallop og figurer av ulike slag.

Man kan koble opp cricuten til et eget desig studio. Da må enn bruke pcen. Men det er også en egen en egen trådløs «data», gypsie. Der lagrer man kassettene slik at enn slipper å ha de med seg. Der kan må kombinere flere alfabeter samtidig. Man kan å henge bokstavene sammen. Det er gypsien jeg har brukt her. Hjertet er fra tags, boxes and more og skriften er fra mitt yndlings alfabet songbird.


Det finnes mange kassetter med figurer feks; cars, tingeling toystory, disney prinsesser, hanna montana, hello kitty og fler. Men også dyr. Man kan kutte ut små søte som man kan bruke til både kort og loer, men også store til å dekorere vegger med.
Her er en lo som jeg har brukt gypsien til å henge sammen ordet nydelig, og kuttet ut en elefant som ble svertet og glosset etterpå. Elefanten er fra creat a critter og skriften er songbird.På minste jentas rom har hun fått en hel jungel. Da kuttet jeg ut store figurer og laminerte de. Disse er fra kasseten creat a critter. Under vises hvor enkelt det er å bygge de sammen.

Cricuten har uttallig ekstra utstyr som er til å få kjøpe. Nesten alt må kjøpe utenlands. Det jeg bruker mest erden turkis kniven til å kutte litt tykkere. Den kan f.eks kutte tynn papp, folie, myk gummi, magnet, stempel plate.
Her er en lo som jeg har kuttet ut ordet jenta i myk gummi. Kassetten som er brukt er platin school book, og er en av kassettene som følger med når du kjøper maskinen.


Wall stickers er veldig populært. Jeg har laget selv med cricuten. Folie eller klister kjøpte jeg på det lokale reklame trykkeriet. Han hadde mange forskjellige farger å velge i og var en brøkdel i pris i forhold til å kjøpe små biter beregnet til dette. Brukte den turkise kniven. Har å brukt gypsien til å henge de sammen. Her er igjen kassetten songbird brukt.


Denne maskinen er for min del verd sin vekt i gull. Er kjempe fornøyd med den og er enkel i bruk. Dessuten er det masse ekstra utstyr å få tak i. Å vil du være ekstra miljøvennlig, kan du få kjøpt solcellepanel til å drive den.

post signature

6 kommentarer:

 1. Har lest innlegget flere ganger med misunnelse og beundring. Så mye fint du har laget! Både til hjem og scrapbooking. Ønsker meg en sånn maskin jeg også.

  SvarSlett
 2. Ja, må si jeg blir meget imponert jeg også. Jeg har visst mye å lære ja, :-)

  SvarSlett
 3. For et flott innlegg, med masse fine kreasjoner du viser frem. :)

  SvarSlett
 4. en flott artikkel og flotte ting du har lagd.
  ha en flott dag. klem pia

  SvarSlett
 5. Kjempe kjekk artikkel er så heldig å ha CR selv , tusen takk for inspirasjon å ikke minst besøk i bloggen blir så glad av slikt
  klem Marion

  SvarSlett

Takk for hilsen! Setter stor pris på det!