onsdag 15. juni 2011

Hverdagsbilder!

I dag skal jeg fortelle litt om hvordan jeg scrapper. Jeg begynnte å ta bilder og lime inn bilder av venner og fra turer vi var på da jeg var 14 år. Siden den gang har det bare gått slag i slag. Stil og teknikk har forandret seg noe helt enormt, men det er en ting som ennå er likt. Det er bilde typen.

Det viktigste bilde typen for meg er hverdagsbildene. Det gjelder å dokumentere de små ting. Alt fra første smil, spise selv, deilig det er å gå barbeint på grasset, hverdags aktiviteter, lek, frisør og turer. Det er disse små tingene, det man vil føle og ikke minst minnes.

Hverdagsbilder er som regel ikke perfekte. Det er alltid noe eller noen som ikke skulle vært der. Øynene lukket eller hodet kappet, men ofte slik det blir i hyrten og styrten når noe skjer. Enn tar bilder og tenker etterpå;) (Legg merke til lappen inne itunnelen i bildene lenger nede.)

Med hverdagsbilder føler jeg at tekste hører hjemme. Jeg må alltid ha tittel, dato og litt om hva som har skjedd, historien om bildet eller følelser rundt det. Så et lite tips er å notere litt etter hvert. Ting enn tror enn husker, glemmer man man å som regel.

En ting som får frem situasjon mer er å bruke fler bilder. Gjerne i forskjellige størrelser. Utfordringen da er å finne et greit oppsett slik at ikke fokusen forsvinner fra bildene:)

Når man skal lage en lo med hverdagsbilder så er det en enkel utvei å ta de i sort/hvit eller i bruntoner. Å det er kjempe flott. Blir nydlige sider av det. Men når jeg kikker tilbake på mine barndoms bilder så mimrer jeg om hvordan klærne så ut, fargene og tingene... Det er her viktigheten av farge i bilder kommer inn. Det er kanskje vansklig å scrappe, få farger til å passe sammen og pynt til å matche. Minnene huskes og i farger.
Så da utfordrer jeg dere til å finne frem hverdagsbildene og scrapp dem.
Legg gjerne igjen en kommentar her, så kan jeg ta turen innom deg!

Så slik ble min hverdags lo denne gangen.

post signature

4 kommentarer:

 1. Du har så totalt rett ang hverdagsbilder!
  De er ofte vanskelige å scrappe med tanke på farger og pynt, men det er jo absolutt de sidene som er gøyest å se tilbake på.

  SvarSlett
 2. Kjempeflott forklaring!! Skal prøve meg på dette en gang! Lekker lo!

  SvarSlett
 3. Nå har jeg også begymt å ta slike bilder, med et barn i hus! Så nå er det håp! :)

  SvarSlett
 4. Her var innlegget jeg leita etter... :) Jeg visste du hadde hatt et innlegg om hverdagsbilder ;) Tenkte jeg kunne linke til ett av mine forsøk på å bruke hverdagsbilder. Artig det når man har fått barn! :)

  Hverdagsbilde av min sønn:
  http://www.scrappegal.no/2011/08/nettkurs.html

  Hverdagsbilde av min samboer som barn:
  http://www.scrappegal.no/2011/08/challenge-me-happy-2.html

  SvarSlett

Takk for hilsen! Setter stor pris på det!