fredag 1. februar 2013

Gjeste designer!

Jeg var så heldig at jeg ble spurt av jente på scrappeland om jeg ville være gjestedesigner i februar. Å det er klart at det kan jeg jo ikke si nei til. Er jo kjempe stas! Jeg skulle lage en liten artikkel og en utfordring...


Jeg begynnte å klippe å lime da jeg var 13-14 år og siden da har det gått slag i slag. For ca 6 år siden laget jeg min første lo i 30x30. Det var da sider med venner og ferier. Nå er det bilder av barna som blir scrappet. Det går da mest i hverdagsbilder, og jeg har alltid en liten historie med. Jeg har ikke en egen scrappestil, scrapper det jeg har lyst til og ikke minst etter hva som passer bildene. Men noen ting liker jeg jo bedre enn andre. Mist, tags, bling/perler, hyssing og stifter blir flittig brukt. Farger er flittig brukt;)

Den viktigste bilde typen for meg er hverdagsbildene. Det gjelder å dokumentere de små ting. Alt fra første smil, spise selv, deilig det er å gå barbeint på grasset, hverdags aktiviteter, lek, frisør og turer. Det er disse små tingene, det man vil føle og ikke minst minnes. 
Hverdagsbilder er som regel ikke perfekte. Det er alltid noe eller noen som ikke skulle vært der. Øynene lukket eller hodet kappet, men ofte slik det blir i hyrten og styrten når noe skjer. Enn tar bilder og tenker etterpå;) Bare legg merke til de to miste barna som ser rett frem og de andre inn i kamera, lenger nede.
Til slike bilder trenger man tekst for å få en helhet. Jeg må alltid ha tittel, dato og litt om hva som har skjedd, historien om bildet eller følelser rundt det. Så et lite tips er å notere litt etter hvert. Ting enn tror enn husker, glemmer man å som regel. 
En ting som får frem situasjon mer er å bruke fler bilder. Gjerne i forskjellige størrelser. Utfordringen da er å finne et greit oppsett slik at ikke fokusen forsvinner fra bildene:)
Når man skal lage en lo med hverdagsbilder så er det en enkel utvei å ta de i sort/hvit eller i sephia. Det blir kjempe flott resultat av det. Men når jeg kikker tilbake på mine barndoms bilder så mimrer jeg om hvordan klærne så ut, fargene og tingene... Det er her viktigheten av farge i bilder kommer inn. Det er kanskje vansklig å scrappe, få farger til å passe sammen og pynt til å matche. Minnene huskes og i farger. Her har vi alle noe å jobbe med. Ofte er vi så fokuserte på at alt må matche, men det er kanskje ikke det som er viktigste? Bare se så forskjellig uttrykkene blir når man endrer farger!
Ta turen innom siden deres og finn ut hva utfordringen var;)


Jeg måtte jo selvfølgelig lage en lo til utfordringen;)

Å en liten RAK må jo til;)
Kos dere med utfordringen!

Jeg er på et av årets happenings, nemlig scrappevaken på Bømlo! Gjett om jeg koser meg. Scrapping 
døgnet rundt i en hel helg. Å ikke minst sammen med gode venner!

Så da satser vi på at scrappelysten kommer mer på plass og at de neste månedene kan gi litt mer blogg oppdatering...
post signature


2 kommentarer:

 1. Gratulerer som gjestedesigner :o)
  Denne loen var bare knallflott! Kjempeflott oppsett og herlig pyntet!
  Ha en deilig helg :o)

  SvarSlett
 2. Herlig artikkel! Tusen hjerteig takk for at du ville være med oss i Scrappeland, og sette litt fokus på hvor viktig det er med den dokumentasjonen av hverdagens små øyeblikk! :D
  Nydelig LO og RAK!

  SvarSlett

Takk for hilsen! Setter stor pris på det!