mandag 15. juli 2013

Sverige ferie! Advarsel, bilderas....

Da var det sannelig årets sommertur over. Vi tok en "jentetur" til Sverige. Det var meg og jentene, tante, tante June og hennes to minste. Kjempe kos! Så vi pakket 7 seteren og skap tilhengeren og var klare for en skikkelig bilferie;)

Første dag var det mye kjøring. Kjørte fra Mandal til Sandefjord og tok svenske båten derfra. Godt med en liten pause fra bilen. Vi var veldig glade for at vi hadde bestilt med buffe, for båten var helt full... Det var kjekt å ha sitte plass når vi hadde alle disse små med oss.
Videre gikk turen fra Stømstad til Ullared. Deilig å komme ned til de flotte shopping stugona;) 4 soverom med 2 sengeplasser på hver, 2 bad og stor stue og kjøkken i et. Kjempe greie!


Denne gangen møtte vi ingen kjendiser, men vi så nå film kameraer som fulgte noen. Så vi gjemte oss så godt vi kunne;)


De har å fått frisør salong på senteret, kjempe greit! Så da fikk Åsemor hull i ørene. Dette har hun ventet lenge på! Gjorde nok litt vondt, så lit tårer og hyling ble det;) Men gikk fort over...


Vi måtte jo bare vise handle lappene... Ikke ofte de er så lange;) Men til mitt forsvar kan jeg nå si at jeg er ferdig med de fleste julegaver og barne bursdager i et år frem over... Gave kommoden er fylt opp med matbokser, hoppetau, smykkeskrin, lego, sokker, truser, osv.... Genialt å ha det klart synes nå jeg...


Åsemor var kjempe fornøyd med den nye camping plassen! Vi kjørte fra Ullared og opp til Mariannelund, hvor vi sov på spillhammers camping. Vi kan vel si at vi ble litt lurt av de flotte bildene. Hytta var slik vi sov på når vi var små og på camping tur. Vi så nok litt mørkt på å få lagt 4 unger på 1 rom, men sannelig gikk ikke det og;)


Det var å maaaange år tilbake i tid for å lage middag... Måtte ned i felles anlegget. Ikke hadde vi vaske filler, oppvasksåpe eller grytekluter.. Så det ble bare hjemmelaga middag den ene dagen;) Resten spiste vi ute;)


Men kosig var det da vi endelig fikk spist;) Skrubbsultne var vi alle sammen...


Deilig Sommer! Sofie og Marimora som er ute å prøve rå fange fisk, mens de små prøver å sove...

10 min fra camping plassen fant vi Katthult! Den ekte, der de filmet inn Emil filmene. Det var kjempe koslig der og det var akkurat som på filmene. Veldig glad for at vi tok turen dit!


Videre gikk turen til Astrind Lindgrens land. En rolig park uten for mye mas og kjas. Flotte og enkle aktiviteter for barna:)
Akkurat da vi kom til Mattis borga i Ronja Røver datter begynnte det skuespill. Kjempe gøy! Så da fikk vi treffe Mattis, Ronja, Birk og mange av de andre røverne. Etter forestillingen kunne vi gå rundt å gikke i hele borga:)Emil fikk vi å sett show med. Kjempe gøy! Artig at de spilte epsioder som jentene kjente. De spilte den med suppe bollen og da Emil heiste Ida opp i flaggstanga. Det var kult... Pippi fikk vi å hilst på... Kjempe gøy med show. Etterpå var vi inne i Pippi huset å kikket.Litt fikk vi da med oss;) Godt vi hadde tilhenger...

Ha en fin sommer alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for hilsen! Setter stor pris på det!